"Van Aert is onmogelijk uit zijn lood te slaan, hij is een topsporter van het hoogste niveau"

  Van Aert deelt handtekeningen uit voor de start van de rit van vandaag.

  Wout van Aert was gisteren op de rustdag één van de meest gesolliciteerde Tour-renners. Na een moeilijk veldritseizoen met veel tegenslagen is de Belg van Jumbo-Visma ondertussen meer dan ooit de publiekslieveling. Radiocommentator Frank Hoste is onder de indruk van Van Aert.

  "Van Aert is een krak in het relativeren"

  Een heel moeilijke winter door sponsorperikelen en een te sterke Mathieu van der Poel hebben Wout van Aert niet van de wijs kunnen brengen op de weg. Na een uitstekend voorjaar is hij ook in de Tour één van de beste renners van het pak. 

   

  "Het valt mij op dat Van Aert niet uit zijn lood is te slaan", zegt radiocommentator Frank Hoste vandaag in de uitzending van Sporza Tour op Radio 1.

   

  "Als je ziet hoe hij in de winter is overladen met vragen waarom hij Van der Poel niet kon kloppen en ook veel kritiek kreeg omdat hij na de cross op de rollen zat te rijden en de anderen liet wachten op het podium. Hij liet dat over zich gaan en bleef zijn ding doen."

   

  "In het voorjaar was hij dan weer overal aanwezig en presteerde hij heel goed. In de Dauphiné won hij twee ritten en ook in de Tour schoot hij al raak."

   

  "Als jonge renner is het niet gemakkelijk om daarmee om te gaan en met beide voeten op de grond te blijven staan", weet Hoste. "Van Aert is een krak in het relativeren en alles over zich te laten gaan. Hij is onmogelijk uit zijn lood te slaan en is heel sterk in zijn hoofd."

  Van Aert is een krak in het relativeren en alles over zich te laten gaan. Hij is onmogelijk uit zijn lood te slaan en is heel sterk in zijn hoofd.

  Frank Hoste

  "Van Aert trekt de ploeg op één lijn"

  In de winter en tijdens de klassiekers was het momentum voor Van der Poel, nu is het al Van Aert wat de klok slaat. Hoe kan het zo keren? "Als je goed presteert, wil iedereen erbij zijn", spreekt Hoste uit ervaring. "Je hebt plots vrienden in het peloton."

   

  "Als je begint te winnen, willen ze allemaal in je ploeg zitten ook. Er is plots veel aanhang en belangstelling. Ik denk dat er al veel grote renners met hem gaan keuvelen zijn ondertussen. Dat was vroeger nooit gebeurd."

   

  "Van Aert bewijst ook dat hij met zijn voeten op de grond blijft. Het zal ooit wel eens keren en daar is hij waakzaam voor. Afgelopen winter reed hij rond in de schaduw van Van der Poel, nu is hij dé man. Van Aert is een topsporter van het hoogste niveau en een heel groot renner."

   

  "Hij cijfert zich ook na zijn ritzege volledig weg voor Dylan Groenewegen. Zo trekt hij al de renners in de ploeg op één lijn. Die zien ook dat een ritwinnaar in de Tour plots weer knecht is en dan moeten zij zeker knechten. Van Aert is een man die je in je ploeg moet hebben om alles bij elkaar te houden. Dat is dé sterkte van die ploeg. Ze formeren zich zo goed in blok door die ene persoon: Wout van Aert."

  Afgelopen winter reed hij rond in de schaduw van Van der Poel, nu is hij dé man. Van Aert is een topsporter van het hoogste niveau en een heel groot renner.

  Frank Hoste