• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Drie extra scheidsrechters krijgen semiprofessioneel statuut

  Lothar D'Hondt.

  Lothar D'Hondt.

  Onze voetbalcompetitie heeft er drie nieuwe semiprofessionele scheidsrechters bij. Lothar D'hondt (24), Wesli De Cremer (27) en Jasper Vergoote (27) werden vandaag voorgesteld door Frank De Bleeckere en Bertrand Layec.

  D'hondt, De Cremer en Vergroote namen van maandag tot woensdag deel aan een zomerstage bij de voetbalbond. Ze werden vergezeld van de acht scheidsrechters die al een semiprofessioneel statuut hebben:  Alexandre Boucaut, Lawrence Visser, Kevin Van Damme, Nathan Verboomen, Erik Lambrechts, Jonathan Lardot, Bram Van Driessche en Wesley Alen.

   

  Het was ex-scheidsrechtersbaas Johan Verbist die twee jaar geleden al liet verstaan tegen de zomer van 2019 over 12 semiprofessionele scheidsrechters te willen beschikken. Daarvoor is er nog altijd een te weinig, maar de plaats blijft vacant.

   

  "We zijn nog steeds op zoek naar een twaalfde man", verklaarde Bertrand Layec. "De plaats is nog steeds open en kan snel ingevuld worden. Het is niet dramatisch, maar het is niet simpel om een semiprofessioneel statuut te bemachtigen. Het brengt enkele beperkingen met zich mee. Het doel blijft natuurlijk wel om met twaalf van start te kunnen gaan."