• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Engels bij Aston Villa: "Aantal goals van Benteke zal ik niet evenaren"

  Björn Engels

  Björn Engels

  Björn Engels heeft zijn droomtransfer naar de Premier League beet. De Belgische verdediger heeft zin om te schitteren bij Aston Villa. "Het is altijd een droom geweest om in de Premier League te spelen."

  De transfer van Björn Engels van Stade Reims naar Aston Villa werd gisteren afgerond. Onze landgenoot vloog meteen naar de Verenigde Staten voor de oefenstage. "Het is allemaal heel snel gegaan. De afgelopen 48 uur lijken wel een wervelwind, maar nu ben ik blij om hier in Minnesota te zijn", zegt Engels in zijn eerste interview.

   

  Wat mogen de fans van Aston Villa verwachten van Engels? "Ik bouw graag op van achteruit. Ik sta mijn mannetje in de duels en ik kan gevaarlijk zijn op stilstaande fases. Ik heb al met de coach gesproken over hoe hij wil spelen en die speelstijl past bij mij."

   

  Engels is niet de eerste verdediger die Aston Villa aantrekt deze zomer. "De coach wil niet gewoon meedoen. Hij wil zo hoog mogelijk eindigen. De interne concurrentie moet ons competitief maken."

   

  "Drie jaar geleden was ik al eens dicht bij een transfer naar een club uit de Premier League, maar toen ging het niet door. Het is altijd al mijn droom geweest om in de Premier League te spelen."

   

  "Ik volg de Premier League al heel lang, ik denk dat het de sterkste competitie ter wereld is. Ik kan het niveau in de Premier League niet vergelijken met de competities waar ik al gespeeld heb." Engels brak door bij Club Brugge en speelde daarna voor Olympiakos in Griekenland en Reims in Frankrijk.

  "Benteke heeft hier veel gescoord, ik wil ook veel scoren"

  Engels treedt bij Aston Villa in de voetsporen van Christian Benteke en Ritchie De Laet. Tussen 2012 en 2015 scoorde Benteke maar liefst 42 keer voor Aston Villa.

   

  "Benteke heeft veel gescoord voor Aston Villa. Hij is belangrijk geweest voor de club en heeft hier veel succes gekend", weet Engels. "Ik wil ook veel scoren, maar ik denk niet dat ik zijn aantal zal evenaren."