Beerschot: "KBVB en Pro League, trek licentie van KV Mechelen in"

  Bij Beerschot pikken ze het zoals verwacht niet dat KV Mechelen komend seizoen gewoon in 1A mag aantreden. "Wedstrijdvervalsers komen zo weg met een schijnsanctie", luidt het. De club vraagt aan de bond en/of de Pro League om de licentie van KV Mechelen in te trekken. Maar dat lijkt niet meer te kunnen voor het seizoen 2019-2020.

  Beerschot laat op alle mogelijke manieren verstaan dat het zich niet neerlegt bij de, naar hun mening, veel te lichte straf voor KV Mechelen. "KV Mechelen kan zijn rechtvaardige sanctie ontlopen door een fout in het bondsreglement", verwijst de club naar artikel B1711.

   

  "Het bondsreglement stelt duidelijk dat wedstrijdvervalsing zou moeten bestraft worden met degradatie." Dus roept Beerschot zowel de voetbalbond (KBVB) als de Pro League op om hun verantwoordelijkheid op te nemen en de licentie van KV Mechelen in te trekken", vervolgt de club.

   

  "Het zou tegen de geest van de sport ingaan, moesten wedstrijdvervalsers wegkomen met een schijnsanctie door een fout in het reglement. Zowel de (KBVB) als Pro League hebben deze soevereiniteit en zijn dus gemachtigd de licentie te ontnemen."

  Licentie intrekken voor dit seizoen kan niet meer

  Het lijkt uitgesloten dat de licentie van KV Mechelen wordt ingetrokken voor het seizoen 2019-2020. Sinds de licentie van Moeskroen werd ingetrokken in 2009 en de hele heisa die daarna ontstond, werden de regels over licenties aangepast.

   

  Sindsdien kan een licentie niet langer tijdens een lopend seizoen worden ingetrokken. De Pro League en/of voetbalbond zouden enkel voor het seizoen 2020-2021 de licentie van KVM kunnen intrekken.