Rist oude bekenden bij Nigeria kloppen Tunesië om 3e plaats Afrika Cup

  Ex-Genk-speler Ndidi begon in de basis bij Nigeria.

  Nigeria is derde geworden op de Afrika Cup. Het versloeg in de kleine finale Tunesië met 1-0. Doelpuntenmaker Odion Ighalo deed met zijn vijfde doelpunt van het toernooi een gooi naar de titel van topschutter.

  De enige goal van het duel om de derde plaats viel al na drie minuten. Ighalo, speler van Shanghai Shenhua, profiteerde van slecht verdedigen bij Tunesië en scoorde van dichtbij.

   

  Tunesië, waar Gent-speler Bronn de hele match op de bank bleef, had geen reactie meer in huis. Bij Nigeria kwamen drie (oude) bekenden als invallers op het veld. Moses Simon (ex-Gent), Samuel Kalu (ex-Gent) en Victor Osimhen (Charleroi) begonnen op de bank, maar kregen nog speelminuten. Wilfred Ndidi (ex-Genk) begon in de basis.

   

  Dankzij zijn beslissende goal om de derde plaats sluit Ighalo het toernooi af met 5 goals. Daarmee is hij topschutter. Alleen Riyad Mahrez, Adam Ounas en Sadio Mané kunnen hem in de finale nog evenaren of voorbij gaan. Ze hebben elk drie treffers.