Aanvoerster Anouk Raes stopt bij de Red Panthers

  Anouk Raes, aanvoerster van de nationale hockeyploeg bij de vrouwen, stopt als international. De 30-jarige speelster werd het afgelopen jaar geplaagd door een aanslepende blessure. 

  Raes was één van de routiniers bij de Red Panthers. Ze nam met de nationale hockeyvrouwen in 2012 deel aan de Olympische Spelen van Londen. Na de teleurstelling van de gemiste kwalificatie voor de Spelen van 2016 in Rio bleef ze als aanvoerster één van de voortreksters bij de Panthers.

   

  Op het WK van 2018 in Londen raakte de verdedigster geblesseerd. Die blessure bleef haar lang parten spelen en Raes ging door een moeilijke periode. Ze kwam 281 keer uit voor het nationale team.

   

  Bondscoach Niels Thijssen bedankt Raes op de website van Hockey België. "Anouk is een geweldige speelster, die een uitzonderlijke internationale carrière kende. Zij heeft jarenlang, zowel op als naast het veld, een voortrekkersrol gespeeld in de ontwikkeling van het Belgische vrouwenhockey, dat geleid heeft tot het huidige niveau."