Annelies Ricquier wint met "Oufti" 1e week in Sporza Wielermanager

  Op de eerste rustdag maken we een eerste balans op in onze Sporza Wielermanager. Annelies Ricquier was over 10 ritten de beste, onder meer dankzij dikke puntenpakkers als Sagan, Alaphilippe en Matthews.

  Annelies Ricquier vergaarde met haar Oufti-ploeg al 3286 punten, iets meer dan Wieger Kramer (De Kannibaal), Kristof Herremans (Met de vingers in De Neus - Vai Elia!) en Régis De Moor (Quick-Slow). Hierdoor krijgt ze binnenkort een Sporza/Bioracer-wieleroutfit en een servicebeurt bij Shimano ter waarde van 200 euro. Voor de 3 anderen zijn er Sporza-wielershirts.

   

  Peter Sagan bleek de voorbije dagen de grootste puntenpakker (522 punten). Hij was dus een must in je startploeg, gevolgd door Julian Alaphilippe (399 punten) en Michael Matthews (323 punten). 

   

  De meest lucratieve Belgische renner tot nu toe is - niet helemaal verrassend - Wout van Aert, die al 290 punten opraapte, onder meer dankzij zijn zege in Albi en in de ploegentijdrit.

  Speel nog mee voor de 2e of 3e week

  Het is nog niet te laat om mee te spelen met de Sporza Wielermanager. Maak nu je ploeg aan je maakt nog kans op de weekwinst in de 2e of 3e week.

   

  Vergeet ook niet om je transfers te doen. Elke deelnemer krijgt 4 transfers, verspreid over de hele Tour.

  Wat was de ideale ploeg?

  Enkele medewerkers van de Universiteit Gent hebben een wiskundig model opgesteld, waarmee ze de ideale ploeg kunnen berekenen. In een ideale wereld had de winnaar 4393 punten verzameld, ofwel een slordige 1000 punten meer dan de weekwinnares.

   

  Hieronder vind je de ideale startploeg (om de eerste week te winnen, maar wellicht niet om eindwinnaar te worden). Na de 6e speeldag had je Teunissen moeten omruillen voor Teuns, na de 8e speeldag Teuns voor Benoot en Kristoff voor De Gendt en na de 9e speeldag Impey voor De Gendt.