Vive le Vélo profiteert van "Wout-effect": voor het eerst boven 1 miljoen kijkers

  Het succes van de Belgen in de Tour de France heeft de Vlaamse tv-kijkers de voorbije dagen aan de buis gekluisterd, met gisteren enorme kijkcijfers voor zowel de live-uitzending als Vive le Vélo.

  De Tour is nog maar 10 dagen ver, maar de Belgen zijn met Dylan Teuns, Thomas De Gendt en Wout van Aert al goed voor 3 ritzeges. Die sportieve successen stralen ook af op de populariteit van de Tour in België.

   

  Gisteravond keken voor het eerst in de 15-jarige geschiedenis meer dan een miljoen mensen naar Vive le Vélo, de Tour-talkshow van Karl Vannieuwkerke, ofwel meer dan 50% van alle Vlaamse tv-kijkers op dat moment.

   

  Ook de live-uitzending lokte opnieuw heel wat kijkers. Om 17.18u zagen maar liefst 732.666 Vlamingen Wout van Aert winnen in Albi. De gemiddelde uitzending lokte 380.000 kijkers, goed voor een gemiddelde van 58,3%.

   

  Ook online weten de kijkers de Tour de France te smaken. 65.000 mensen hebben gisteren de etappe met livestream gevolgd op sporza.be, bijna 70.000 surfers speelden daarna ook nog eens het filmpje af van de sprint van Van Aert.

  (Her)bekijk de volledige uitzending van Vive le Vélo