• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Teuns: "Ik heb nog altijd ambitie om een 2e ritzege te pakken"

  Dylan Teuns is met zijn ritzege op La Planche des Belles Filles een van de Belgen van de eerste Tourhelft. "Ik ben er enorm trots op, dat pakken ze mij niet meer af."

  Het lijkt al bijna een eeuwigheid geleden, maar Dylan Teuns zette op La Planche des Belles Filles de toon voor de Belgen in deze Tour. "De rust is nu een beetje teruggekeerd, maar de eerste 2 dagen waren wel enorm. Ook de rustdag is welgekomen, maar het waren lastige dagen, waarin zelfs hard werd gereden in de overgangsetappes."

   

  Inmiddels is bij Teuns het besef al ingedaald. "Ik ben enorm trots op die zege. Dat pakken ze mij niet meer af, dat staat voor altijd op mijn palmares. Maar natuurlijk ben ik ambitieus om nog een 2e ritzege te pakken. Ik probeer nog eens mee te gaan in een goeie ontsnapping."

   

  "Ik denk dat er nog veel ontsnappingen tot het einde zullen dragen, al wordt het gissen welke. Ik verwacht dat Ineos op een dag ook nog voor vuurwerk zal zorgen, om zo de puntjes op de i te zetten voor het klassement."

  Teuns wint op La Planche des Belles Filles