Louwagie: "UEFA is irrelevant, enkel beslissing BAS doet ertoe"

  AA Gent heeft de hoop op Europees voetbal nog niet helemaal opgegeven. Ook niet nu de Europese voetbalbond UEFA voorlopig geen Europese uitsluiting oplegt aan KV Mechelen. "We wachten op de eindbeslissing van het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS)", zegt manager Michel Louwagie.

  De UEFA heeft dinsdag laten weten dat het de hete aardappel over het al dan niet Europees ticket voor KV Mechelen doorschuift naar het BAS. In afwachting van het eindvonnis van het arbitragecollege mag KVM gewoon de poules van de Europa League in.

   

  Die communicatie van de UEFA betekent dat AA Gent voorlopig geen Europees voetbal zal spelen. Antwerp treedt volgende week donderdag in de tweede voorronde van de Europa League aan tegen het Roemeense Viitorul Constanta.

   

  Bij een Mechelse veroordeling tot Europese uitsluiting door het BAS zouden de tickets opschuiven: AA Gent tegen Viitorul Constanta, Antwerp naar de derde voorronde.

   

  AA Gent laat zich niet gek maken door de voorlopige beslissing van de UEFA. "Die is eigenlijk niet relevant. Het enige dat ertoe doet, is de beslissing van het BAS. Daar wachten we op", laat Louwagie weten. Al vindt hij het uitblijven van een duidelijke beslissing omtrent de Europese tickets problematisch. Gent is ook niet officieel op de hoogte gebracht door de UEFA.