• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Lotto-renners op oorlogspad: "De Tour moet eigenlijk nog beginnen"

  De Lotto-renners genieten van hun rustdag.

  De renners van Soudal-Lotto genoten vandaag net als de rest van het Tour-peloton van de rustdag. Na een succesvolle eerste week willen Thomas De Gendt en co. zich richting Parijs nog laten zien. "Ik bekijk iedere dag als een eendagskoers", zegt de ritwinnaar. Ook Caleb Ewan, Tim Wellens en Tiesj Benoot blijven het proberen.

  De Gendt: "Nog niet helemaal gerecupereerd"

  De Gendt heeft al een ritzege op zak in de Tour, maar wil nog meer. Waar ziet de ontsnappingskoning nog een kans? "Ik heb nog niet in het "road book" gebladerd. Dat deed ik in de Giro wel en toen hield ik bewust in omdat ik schrik had van de ritten die nog kwamen."

   

  "Nu bekijk ik elke rit als een eendagskoers. Van morgen weet ik min of meer wat er gaat gebeuren, de dagen erna heb ik nog niet bekeken." 

   

  Zit er nog wat in de tank van De Gendt? "Ik ben nog niet helemaal gerecupereerd. De voorbije dagen heb ik echt afgezien. Als je in de Tour meegaat in een vlucht, betaal je dat dubbel en dik terug. Ik hoop dat de rustdag effectief de rust heeft gegeven die ik nodig had. Vanaf morgen hoop ik opnieuw goeie benen te hebben."

  De voorbije dagen heb ik echt afgezien. Als je in de Tour meegaat in een vlucht, betaal je dat dubbel en dik terug.

  Ewan: "Echte sprinters waren moe gisteren"

  Caleb Ewan kwam voorlopig niet verder dan een tweede plaats in de rit die Dylan Groenewegen won. De snelle Australiër geeft de hoop op een ritzege niet op. "Ik kwam een paar keer dichtbij de zege. Met wat meer geluk kan ik zeker nog een rit winnen."

   

  "Voor de ploeg is de Tour al heel succesvol geweest. Ik blijf hard werken en dan komt die overwinning wel. Gisteren was het ook een atypische sprint. Na zo'n rit is Wout van Aert één van de snelste renners van het peloton. De echte sprinters waren moe gisteren."

  Ik kwam een paar keer dichtbij de zege. Met wat meer geluk kan ik zeker nog een rit winnen.

  Wellens: "Aantal punten stelt voorlopig niets voor"

  Tim Wellens is voorlopig de bergkoning van de Tour. Is de bolletjestrui nu echt een doel? "Vanaf nu zijn er heel veel punten te verdienen bergop. Het aantal punten dat ik voorlopig heb, stelt niet echt veel voor. Er komen kleppers buiten categorie aan en daar zijn tot 40 punten te verdienen."

   

  "Ik probeer de bolletjestrui zo lang mogelijk te houden. Daar zal ik goede benen voor nodig hebben. Ik blijf ook proberen om een rit te winnen en daarvoor moet ik in de ontsnapping gaan. Als ik in de vlucht zit, pak ik automatisch ook punten voor de bergtrui."

   

  Het wordt ook stilaan warmer in Frankrijk. "Ik heb er niet veel last van. Hopelijk blijft dat ook zo. Het is al een heel succesvolle Tour geweest voor de ploeg. We proberen ook zo voort te doen."

  Ik probeer de bolletjestrui zo lang mogelijk te houden. Daar zal ik goede benen voor nodig hebben.

  Benoot: "De Tour moet eigenlijk nog beginnen"

  Tiesj Benoot moest eergisteren enkel Daryl Impey laten voorgaan in Brioude. De Gentenaar blijft het ook na de rustdag proberen. "In die rit was ik super, hij was gewoon sneller en ik kreeg hem er voor de sprint niet af."

   

  "Er zijn veel bergen op komst nu. De Tour moet eigenlijk nog beginnen voor het klassement. Ik bekijk het ook dag per dag. Donderdag moet een rit zijn voor de ontsnapping. Voor Parijs komen ook maar twee kansen meer voor de sprinters. Alle ritten zijn dus bijna kansen voor renners als ik. Ik moet gewoon de benen hebben."

  Voor Parijs komen ook maar twee kansen meer voor de sprinters. Alle ritten zijn dus bijna kansen voor renners als ik.