Besneeuwde Col de l'Iseran zorgt voor winterse taferelen op dak van Tour

  De renners krijgen barre omstandigheden voorgeschoteld in de Alpen.

  0 / 0

  Binnen tien dagen is het Tourpeloton toe aan de Col de l'Iseran. De alpenreus buiten categorie moet de finale van de 19e rit kleuren, maar is bedekt met een laagje sneeuw. Dat zou de Tourplanning wel eens in het gedrang kunnen brengen. 

  In de 19e rit van deze Ronde van Frankrijk trekken de renners naar de Col de l'Iseran, met 2770 hoogtemeters het dak van deze Tour. Een sneeuwlaag maakt de wegen er momenteel moeilijk berijdbaar. Voorlopig is het afwachten of de weersomstandigheden op vrijdag 26 juli voor hinder zullen zorgen. 

   

  Eerder dit jaar maakte de organisatie van de Giro  een gelijkaardige situatie mee. De Passo di Gavia was toen bedolven onder een dik sneeuwtapijt, waardoor de etappe noodgedwongen ingekort werd. Indien het de komende week volop gaat sneeuwen, lijkt een alternatieve route ook in de Tour in de maak.