• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Bayern wil Lewandowski langer houden:"Als je zijn lichaam bekijkt, kan hij nog jaren mee"

  Lewandowski vond afgelopen seizoen 40 keer de weg naar het net.

  Bayern München wil het contract van de 30-jarige Robert Lewandowski verlengen tot 2023. "Een akkoord is er nog niet, maar Robert voelt zich bij Bayern erg in zijn sas", vertelt voorzitter Karl-Heinz Rummenigge. 

  Na vijf seizoenen bij Bayern kan Robert Lewandowski heel wat adelbrieven voorleggen. Hij kroonde zich al drie keer tot topschutter van de Bundesliga. Afgelopen seizoen scoorde de voormalige spits van rivaal Dortmund maar liefst 40 doelpunten. "Zo'n speler wil je niet kwijt", verklaart voorzitter Rummenigge vanuit Los Angeles, waar de Duitsers op oefenkamp zijn. 

   

  De 30-jarige leeftijd van de Poolse spits is voor Rummenigge geen struikelblok voor een langdurige contractverlenging. "Als je naar zijn lichaam kijkt, zie je een speler die makkelijk nog een aantal jaren op het hoogste niveau mee kan. Voor ons is het dus helemaal geen optie dat hij Bayern moet verlaten."