• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Kogel is door de kerk: Malinovski ruilt Racing Genk voor Atalanta

  Roeslan Malinovski in het truitje van zijn nieuwe club.

  Roeslan Malinovski in het truitje van zijn nieuwe club.

  Roeslan Malinovski kiest voor een Italiaans avontuur. De Oekraïense middenvelder verlaat Racing Genk en heeft zoals verwacht een contract ondertekend bij de Italiaanse eersteklasser Atalanta.

  Roeslan Malinovski streek in de winter van 2016 neer in Genk. Na een huurperiode van 18 maanden nam de club de Oekraïener definitief over van Shachtjor Donjetsk. De middenvelder speelde in totaal 135 wedstrijden voor Racing Genk en was daarin goed voor 30 goals en 32 assists.

   

  Na het behalen van de landstitel maakte Malinovski duidelijk dat hij naar een grotere competitie wilde verhuizen. Met Atalanta heeft hij nu zijn zin gekregen. Volgens de Italiaanse media zou er zo'n 13 miljoen euro gemoeid zijn met de transfer. Atalanta eindigde vorig seizoen als 4e in de Serie A en mag zo komend seizoen voor het eerst in zijn geschiedenis aantreden in de Champions League.

   

  In Bergamo komt Malinovski ook een oude bekende tegen. Rode Duivel Timothy Castagne maakte 2 jaar geleden al de overstap van Genk naar Atalanta. Na een moeizame start ontpopte de Belg er zich vorig seizoen tot basisspeler.

  Racing Genk: "Bedankt, Roeslan"

  Racing Genk neemt in een persbericht afscheid van Roeslan Malinovski. "Met zijn inzet en fantastische traptechniek groeide Roeslan snel uit tot een vaste waarde bij Genk. Afgelopen seizoen werd het absolute hoogtepunt. Roeslan was ijzersterk, goed voor 16 doelpunten en 16 assists in 51 wedstrijden. Het leverde hem een nominatie op voor Profvoetballer van het Jaar. Hij won ook de Gouden Schoen van onze supporters."

   

  "Onze vierde titel was de titel van het collectief, de hele club, maar toch zeker en vast ook een stukje de titel van Roeslan. Door de grote poort trekt hij nu richting Serie A. Bij Atalanta staat hij weer samen op het veld met Timothy Castagne. Twee Genkies, twee Genkse ambassadeurs in één van de sterkste competities van de wereld. Bedankt, Roeslan. En veel succes!"