Evenepoel mag zich testen op Tre Cime di Lavaredo: "Kijk ernaar uit"

  "Ik ben heel gemotiveerd", zegt Remco Evenepoel.

  "Ik ben heel gemotiveerd", zegt Remco Evenepoel.

  In de schaduw van de Tour wordt volgende week de tweede editie van de Adriatica Ionica Race gereden. Deceuninck-Quick Step komt er onder meer met Remco Evenepoel en Philippe Gilbert aan de start.

  Naar analogie met Tirreno-Adriatico rijden de renners volgende week ook van de ene zee naar de andere, zij het nu van de Adriatische kust naar de Ionische Zee. Op het programma staan onder andere een etappe over verschillende onverharde stroken en een koninginnenrit die het peloton over de mythische Tre Cime di Lavaredo voert. Bij de eerste editie vorig jaar won Deceuninck-Quick Step er 4 ritten.

   

  "We komen met een sterk team aan de start", zegt ploegleider Klaas Lodewyck. Met Hodeg kunnen we op de zege mikken in de eerste en misschien ook in de tweede etappe. De ervaring van Gilbert zal heel belangrijk zijn voor de ploeg en dan hebben we ook nog Evenepoel en Knox die hun benen kunnen testen op Tre Cime di Lavaredo. We leggen hen geen druk op, want het is een zware beklimming."

   

  Evenepoel heeft er na een hoogtestage alvast zin in: "Ik kijk ernaar uit om weer te koersen, want dat is al een tijdje geleden. Ik weet niet hoe mijn vorm zal zijn, maar ik ben heel gemotiveerd. Hopelijk kunnen we met onze ploeg enkele mooie resultaten boeken."