Voormalig bokskampioen Pernell Whitaker (55) komt om bij auto-ongeval

  Whitaker (l) won tijdens de Spelen van 1984 in Los Angeles goud bij de lichtgewichten.

  De Amerikaanse oud-bokskampioen Pernell "Sweet Pea" Whitaker is zondag op 55-jarige leeftijd om het leven gekomen bij een auto-ongeval. De voormalige wereld- en olympische kampioen werd aangereden door een wagen in Virginia Beach.

  Whitaker wordt beschouwd als één van de beste lichtgewicht boksers aller tijden. De kleine Whitaker kende zijn eerste grote succes als amateur op de Spelen van Los Angeles in 1984. Hij won er goud voor de VS door in de finale Luis Ortiz te verslaan.

   

  Na zijn Olympisch succes werd Whitaker prof en bokste hij een indrukwekkend palmares bij elkaar. "Sweet Pea" zou vier maal wereldkampioen worden bij vier verschillende boksbonden en in vier verschillende gewichtsklassen. 

   

  In 1989 werd hij door het vooraanstaande The Ring magazine verkozen tot bokser van het jaar en in 2006 kreeg hij een plekje in de International Boxing Hall of Fame.