• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Rugnummer 204: Reinardt Janse van Rensburg, de man van de "koei poef"

  Een goedlachse Zuid-Afrikaan bij de start gisteren.

  Vive le Vélo trok gisteren bij de start naar de bus van Dimension Data. Reinardt Janse van Rensburg (30) kreeg de schijnwerpers op zich gericht en toverde een heerlijke anekdote naar boven. 

  Zuid-Afrika kraaide gisteren victorie in de Tour met de ritzege van Daryl Impey en onze Tour-ploeg maakte er gisteren een volledige Zuid-Afrikaanse dag van. Bij de start trok Maarten Vangramberen voor zijn "dossard"-rubriek naar Reinardt Janse van Rensburg, de man met rugnummer 204.

   

  Janse van Rensburg won in 2013 Binche-Chimay-Binche, maar ontving die dag opvallend weinig felicitaties. "In het begin van de koers lag er koei poef op de weg en daar ben ik in gevallen", zegt de Zuid-Afrikaan over zijn ontmoeting met de Vlaamse koeienvlaai. "Ik hing helemaal vol en kwam zo over de finish."

   

  Janse van Rensburg klopte Björn Leukemans en Greg Van Avermaet in de sprint, maar hoefde niet op veel knuffels op het podium te rekenen. "Vooral de podiummeisjes wilden me niet vastpakken. Ik moest meteen naar het podium en kon dus niet douchen. Maar ze hebben er alles aan gedaan om me "zo proper mogelijk" te maken."