• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  VIDEO: Rusland verlengt titel in Nations League Volley tegen VS

  Ook de tweede editie van de Nations League Volley werd door Rusland gewonnen.

  Rusland heeft voor het tweede jaar op rij de Nations League Volley gewonnen. De Russische mannen vloerden in de finale in Chicago gastland VS met 3-1. "Dit hadden we niet verwacht."

  Rusland schreef vorig jaar de eerste editie van de Nations League volley op zijn naam door gastland Frankrijk te kloppen in de finale. En blijkbaar ligt het organiserende land de Russen wel, want dit jaar moesten de Verenigde Staten wijken in vier sets: 25-23, 20-25, 25-21, 25-20.

   

  In hun laatste groepsmatch hadden de Russen nog verloren tegen de VS, maar door in de halve finale wereldkampioen Polen van bondscoach Vital Heynen te kloppen tankten ze opnieuw vertrouwen. De VS hadden dan weer een pittige vijfsetter tegen olympisch kampioen Brazilië in de benen.

   

  "Het voelt fantastisch en we zijn enorm trots", zei Dmitri Volkov, de uitblinker met 17 punten. "Toch hadden we het niet verwacht, omdat we veel topspelers missen. Maar met een nieuwe bondscoach en een nieuw team hebben we toch een sterk toernooi afgewerkt."

   

  De bronzen medaille belandde in de prijzenkast van Polen. De ploeg van bondscoach Vital Heynen vloerde Brazilië met 25-17, 25-23 en 25-21.

  Bekijk hier de hoogtepunten van de finale: