• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Van Herck: "Wimbledon-finale was duel voor de geschiedenisboeken"

  Roger Federer en Novak Djokovic zijn samen goed voor 13 titels op Wimbledon.

  De epische finale op Wimbledon tussen Novak Djokovic en Roger Federer zindert nog na. Ook Davis Cup- en Fed Cup-kapitein Johan Van Herck genoot met volle teugen. "Dit zal je niet snel vergeten."

  Titelverdediger Novak Djokovic kreeg twintigvoudig grandslamwinnaar Roger Federer pas na vijf uur tennissen en een supertiebreak op de knieën, de langste finale ooit op Wimbledon. Het was de zestiende grandslamtitel voor de Serviër.

   

  "Het was indrukwekkend", zegt Johan Van Herck. "Een wedstrijd uit de geschiedenisboeken. Die tiebreak bij 12-12 was al speciaal en dan nog het niveau waarop getennist werd... Djokovic en Federer zijn toch twee absolute vaandeldragers van het tennis. Het was in meerdere opzichten een historische wedstrijd, die je niet snel zal vergeten."

   

  "Djokovic en Federer waren enorm aan elkaar gewaagd. Als je de statistieken bekijkt, heeft Federer meer punten gemaakt en alle statistieken gewonnen, maar je moet die laatste bal winnen en dat heeft Djokovic gedaan. Ze speelden op een heel hoog niveau."

   

  "Of het een terechte overwinning was? Dat is moeilijk om te zeggen. Als je de laatste bal wint, win je eigenlijk terecht. Federer heeft zijn gewonnen sets duidelijker gedomineerd, maar daar koopt de Zwitser natuurlijk niets mee. Ze verdienden het allebei om te winnen. Maar Djokovic heeft de kansen gegrepen, die Federer heeft laten liggen."

   

  Met Federer (38), Djokovic (32) en Serena Williams (37) stonden de veteranen opnieuw in de eindfase van een grandslamtoernooi. "Het zijn enorm sterke leidersfiguren, die de tennissport de hoogte intillen. Het zijn fantastische ambassadeurs. Er komt heus wel ander talent aan, maar laat ons - als pure tennisliefhebber - nog even genieten van die drie, want het is toch magisch."

  Tweet: