• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Vrouw Van Aert: "Het zat eraan te komen, maar moest er nog uitkomen"

  Sarah De Bie, mevrouw Wout van Aert, beleefde de overwinning van haar echtgenoot vanop een boot. "Ik heb hem meteen kunnen bellen. We waren allebei vrij emotioneel."

  "Ik ben op vakantie met vrienden, maar niet in Frankrijk", zegt Sarah De Bie in een eerste reactie bij Radio Tour. "We zaten op een boot op het water, maar gelukkig hadden we tv. We hebben het heel intens beleefd."

   

  "De vreugde was uiteindelijk ook heel intens. Ik ben superblij dat hij eindelijk zijn ritzege heeft. Gisteren was hij nog heel teleurgesteld, maar hij loopt over van vertrouwen. Het zat eraan te komen, maar het moest er nog uitkomen."

   

  Sarah De Bie is niet verbaasd dat Van Aert zowat de verzamelde wereldtop van het sprinten verslaat. "Na de Dauphiné had ik er toch wel vertrouwen in dat het ook in een sprint kon. Hij was al eens  2e toen Sagan won en toen zei hij dat hij eerder had moeten aangaan."

   

  Mevrouw Van Aert kon meteen na de finish de man van het moment al kort even spreken. "Dat was redelijk emotioneel voor ons allebei. Ik denk dat dit zijn mooiste zege was."

   

  "Hij kan nu zonder enige druk de andere ritten aanvatten. Misschien kan hij ook nog de tijdrit meepikken. Ze zijn toch in de winning mood met de ploeg."

  Dolle vreugde bij Van Aert na de finish