Naesen is ooggetuige van zege Van Aert: "Natuurlijk supporterde ik voor Wout"

  Oliver Naesen keek met open mond naar Wout van Aert.

  Oliver Naesen (9e) en Greg Van Avermaet (10e) hebben alleen maar bewondering voor Wout van Aert, die in Albi op magistrale wijze naar de zege sprintte. "Ik kom superlatieven tekort", reageerde Naesen. Van Avermaet: "Het is iemand die weinig nodig heeft om zich aan te passen aan het WorldTour-niveau."

  Naesen: "Wout verbaast ons elke dag"

  "Het gebeurde een meter of 2-3 voor mij", zegt Oliver Naesen over de sprint in Albi. "Ik zag hem met Elia Viviani wiel aan wiel gaan en dan supporter ik voor Wout natuurlijk. Ik ben zelf 9e. Zo'n uitslag is mooi voor de statistieken, maar je hoopt dat de renner die je kent dan wint."

   

  "Het is geweldig dat opnieuw een Belg wint. Wout verbaast ons elke dag. Ik kom superlatieven tekort. Eentje uitspreken zou hem oneer aandoen."

   

  Het was nog maar eens een dollemansrit. "Er is geweldig hard gereden. Tony Gallopin zei 's ochtends: ik heb al zodanig veel slagen gekregen dat ik er nu zelf zal geven. Hij schoof mee in de vlucht en het peloton heeft echt voluit gereden."

   

  Bij de waaiers liet Naesen zich met kopman Romain Bardet niet verrassen. "We wisten dat er zijwind zou staan en ik had tegen Romain gezegd: blijf braaf bij mij, dan zal je mee zijn. Ik heb zelf niet getrokken, maar ik bekeek het vanaf de eerste rij."

   

  Thibaut Pinot kreeg een oplawaai. Geeft dat de andere Franse burger moed? "Niemand heeft plezier in de miserie van anderen. Maar hoe meer renners gelost zijn, hoe beter."

   

  "Elke dag valt er iets te winnen. Ik ben blij dat wij niet in de hoek zitten waar de klappen vallen. De laatste dagen begint de ploeg ook beter te rijden. Ik heb er goeie hoop op. Het zit allemaal in het hoofd. Als de positieve spiraal ingezet is, dan komen de resultaten vanzelf."

  Van Avermaet: "Van Aert? Straf, hé"

  Ook Greg Van Avermaet (CCC) zag vanuit de loges hoe Wout van Aert naar de ritzege snelde. "Het was een zware dag met de wind. Je moest constant vooraan rijden. Het was een goeie spurt voor mij, maar ik zat te ver. Je vecht de hele dag voor een prijsje...."

   

  "Iedereen was op het appel en Wout wint. Het was een mooie rit voor mij en dan verwacht je er heel veel van. Ik heb krachten verspild om er te zitten, want ik zat vrijwel alleen. Niets aan te doen."

   

  "Of dit nu een gemiste kans is? Ik denk dat ik dichter kon eindigen. Maar tussen de 10e en 1e plaats is er nog een groot verschil. Als je 2e bent, dan is het een gemiste kans. Als je 10e wordt, dan zat je te ver."

   

  Wat vindt Van Avermaet van Wout van Aert? "Straf, hé. Hij heeft weinig nodig om zich aan te passen aan het WorldTour-niveau. Ik had in de eerste week al gezien dat hij op een hoog niveau aan het rijden was. Deze sprint paste hem ook en dan kan hij hen kloppen."

  Bekijk hoe de concurrenten naar de sprintzege van Wout van Aert keken:

  Tour de France klassement

    naamploegresultaat
  1Egan BernalINS82:57:00
  2Geraint ThomasINS+1:11
  3Steven KruijswijkTJV+1:31
  4Emanuel BuchmannBOH+1:56
  5Julian AlaphilippeDQT+4:05
  6Mikel LandaMOV+4:23
  7Rigoberto UránEF1+5:15
  8Nairo QuintanaMOV+5:30
  9Alejandro ValverdeMOV+6:12
  10Warren BarguilPCB+7:32