Red Bull flikt snelste pitstop ooit in de F1: vier banden gewisseld in 1,91s

  Red Bull Racing heeft gisteren tijdens de GP van Groot-Brittannië het snelheidsrecord voor een pitstop scherper gesteld. Tijdens een pitstop van Pierre Gasly konden de monteurs van het Oostenrijkse team een bandenwissel voltooien in amper 1,91 seconden. 

  Met de nieuwe toptijd doet het team 0,01 seconde beter dan het vorige record. Dat stond op naam van Williams, dat in 2016 een tijd van 1,92 seconden realiseerde in Bakoe. Felipe Massa zat toen achter het stuur.

   

  Red Bull heeft al langer de reputatie van een meester in de pitstop-kunst te zijn. Zo slaagde Max Verstappen eerder dit seizoen erin om in een beklijvend duel de Mercedes van Valtteri Bottas de loef af te steken na een razendsnelle pitstop. Gisteren deden ze dat opnieuw, toen Verstappen met behulp van een snelle pitstop Charles Leclerc kon passeren.

   

  Sinds 2015 houdt de Formule 1 een klassement bij van de snelste pitstops. Zo worden er elke Grote Prijs punten uitgedeeld aan de constructeurs die de snelste pitstop realiseren.

   

  Red Bull staat na 10 races aan de leiding in dat klassement met 266 punten. Eerste achtervolger Williams heeft 188 punten. Red Bull is bovendien ook de titelverdediger van deze Fastest Pit Stop Award.

  Bekijk hier de recordwissel van Red Bull in Silverstone:

  Het vorige record uit 2016 stond op naam van Williams: