Pinot: "Wat kan ik zeggen? Het was een strontdag"

  Pinot

  De verliezers van de dag bollen binnen.

  Vlak voor de eerste rustdag, in een relatief vlakke etappe, kregen heel wat favorieten door het spel met de wind een forse rekening gepresenteerd. Podiumkandidaten als Pinot, Fuglsang en Porte reageren dan ook verslagen.

  Een bijzonder actieve en sterke Thibaut Pinot deed de Franse wielerfans de voorbije dagen al dromen van een eerste Tourzege sinds Bernard Hinault, maar in een op het eerste gezicht ongevaarlijke etappe kreeg hij als lid van de 2e waaier meer dan anderhalve minuut aangesmeerd.

   

  Pinot werd na de finish voor de camera van France 2 gehaald, maar daar was hij niet scheutig met commentaar. "Wat kan ik zeggen? Het was gewoon een strontdag." Waarna hij zich omdraaide en wegreed.

  Fuglsang: "We wisten niet dat er daar waaiers konden zijn"

  Jakob Fuglsang werd op basis van zijn prestaties de voorbije maanden ook tot een van de grote uitdagers gerekend, maar ook hij wordt nu letterlijk teruggeblazen door de wind. "Het is echt een grap. Dit was helemaal niet wat het moest zijn."

   

  "Ik zat goed vooraan in het wiel van Luis Leon Sanchez toen we eerst moesten omrijden, omdat we aan de verkeerde kant van een rotonde kwamen en daarna inhielden om bidons aan te nemen van onze soigneurs. En net dan werden de debatten geopend. Het is ons nooit meer gelukt het gat te dichten."

   

  Fuglsang is ook kritisch voor zijn ploeg Astana. "We hadden iemand vooruit moeten sturen, die aanwijzingen had moeten geven over hoe de wind zat. Dan waren we misschien op de hoogte geweest dat dat een goeie plek was om het veld te splitsen."

   

  De Deen staat nu op 3'22" van gele trui Alaphilippe, op de 16e plaats. "Ik hoop dat het tijdsverlies niet catastrofaal is. Ik zat samen met een aantal andere favorieten, dus ik heb niet alleen tijd verloren."

  Porte: "Ontgoocheld, maar er zijn nog redelijk wat kansen"

  "We wisten dat er waaiers zouden komen", zegt Richie Porte, ook een van de verliezers van de dag. "Toen het op de kant ging, hing ik aan het staartje en kon ik net niet mee. Het ging allemaal om de pure kracht. Het lukte vandaag gewoon niet om te volgen."

   

  "Ik ben ontgoocheld, maar de wedstrijd gaat voort. Er hebben zich redelijk wat klassementsmannen laten vangen. We moeten dus met z’n allen iets doen. Er zijn nog redelijk wat kansen."

  Ik ben ontgoocheld, maar de wedstrijd gaat voort. Er hebben zich redelijk wat klassementsmannen laten vangen.

  Richie Porte

  Gevallen Landa: "Een schok"

  Mikel Landa kwam na een manoeuvre van Warren Barguil hard ten val. De Spanjaard van Movistar verloor veel tijd en reageerde kort na de rit. "Het was een schok. Plots lag ik op de grond tussen de mensen langs de kant."

   

  "Gelukkig heb ik geen fysieke gevolgen overgehouden aan mijn val. Mijn ploegmaats hebben hun best gedaan om de situatie op te lossen. Jammer dat ik zoveel tijd "verspil". Ik ben naar hier gekomen met een doel, dat wordt nu plots een pak moeilijker."

  Het was een schok. Plots lag ik op de grond tussen de mensen langs de kant.

  Mikel Landa