• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Oostende strikt 17-jarig Senegalees toptalent van Real Madrid

  Amar Sylla ruilt Real Madrid voor Oostende.

  Amar Sylla ruilt Real Madrid voor Oostende.

  Landskampioen Oostende heeft een opmerkelijke transfer gerealiseerd. De kustploeg heeft het 17-jarige Senegales toptalent Amar Sylla losgeweekt bij Real Madrid. "Hij zal heel wat NBA-scouts naar Oostende brengen", klinkt het.

  Oostende wil vanaf volgend seizoen met zijn "Talent Factory" nog meer de kaart van de jeugd trekken. De landskampioen gaf vorige week al te kennen dat de 17-jarige Nederlandse guard Keye van der Vuurst de Vries zijn kans zal krijgen op het hoogste niveau. Met de komst van de eveneens 17-jarige Amar Sylla heeft Oostende nu ook een internationaal gegeerd talent naar België gelokt.

   

  De jonge Senegalees van 2,06m speelt sinds 2016 voor Real Madrid en staat sindsdien hoog op het lijstje van alle NBA-scouts. In februari speelde hij zich nog in de kijker op het Basketball Without Borders Camp tijdens het All-Star weekend in de NBA.

   

  Oostende heeft het toptalent nu overtuigd om zijn carrière voort te zetten in België. Sylla heeft aan de kust een contract voor 3 seizoenen ondertekend. "Hij komt naar Oostende om voluit minuten te maken op het hoogste niveau in België en in de Champions League", zegt de club trots.

   

  "De reputatie van Oostende in Europa en de aanwezigheid van Dario Gjergja als coach hebben een grote rol gespeeld in de keuze van Amar. De aanwezigheid van deze atletische center/power forward zal ongetwijfeld heel wat NBA-scouts naar de Versluys Dôme brengen."

  Bekijk enkele video's van Amar Sylla: