• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Meer olie op het vuur? Neymar noemt "Remontada" mooiste herinnering

  Neymar toonde alweer een nieuwe look in Brazilië.

  Neymar toonde alweer een nieuwe look in Brazilië.

  Neymar heeft zich vandaag opnieuw gemeld op training bij PSG. Dat was wellicht een weerzien onder hoogspanning. De relatie tussen de Franse club en zijn sterspeler zat al onder het vriespunt en twee recente voorvalletjes zullen de situatie niet ontdooien. 

  Een week geleden liet PSG in een officiële verklaring weten "maatregelen te zullen nemen" tegen Neymar omdat hij zich niet had aangemeld op de eerste trainingsdag van de club. De vader van Neymar reageerde meteen. PSG wist al veel langer dat zijn zoon zich pas 15 juli (vandaag) zou aanmelden, zo zei hij.

   

  Neymar was afgelopen week aanwezig op het voetbaltoernooi van zijn liefdadigheidsinstelling en daar gooide hij bewust of onbewust nog wat meer olie op het vuur. 

   

  Tijdens een persmoment werd Neymar gevraagd naar zijn mooiste herinnering in zijn voetbalcarrière. "Het zijn er twee. Onze zege op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016 en de "Remontada" tegen PSG. Wat we toen gerealiseerd hebben, zes keer scoren, ik heb nooit iets soortgelijks meegemaakt. Het was ongelooflijk."

   

  De bestuursleden van PSG, voor wie de Champions League al enkele seizoenen een obsessie is, zullen het niet graag gehoord hebben. Niet alleen hun oren, ook hun ogen zullen pijn gedaan hebben de afgelopen dagen.

   

  Volgers van de Instagram-account van Neymar zagen afgelopen weekend nog een aanwijzing dat Neymar heel graag opnieuw voor Barcelona wil voetballen. In een post op sociale media droeg Neymar een shirt van Barcelona. De tekst bij de post was "No weapon forged against you will prosper". Vrij vertaald: "Geen enkel wapen dat tegen je gesmeed wordt, zal gedijen."

  Het interview met Neymar

  Neymar haalt zijn truukendoos boven op Neymar JR's Five