• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Kompany pakt Anderlecht-supporters in op fandag: "Ik geloof er echt in"

  Vincent Kompany stal de show op de fandag.

  Anderlecht lokte gisteren 15.000 supporters naar het Lotto Park voor de jaarlijkse fandag en daar zal speler-manager Vincent Kompany wel een rol in hebben gespeeld. "Ik heb de ambitie om kampioen te spelen, maar dan zullen we wel een grote sprong moeten maken", zei de Rode Duivel.

  Duizenden supporters waren gisteren naar Anderlecht afgezakt voor één man: Vincent Kompany. En de speler-manager stelde niet teleur: hij deelde handtekeningen uit, ging bereidwillig op de foto en beantwoordde alle vragen van de fans.

   

  "Het is speciaal om terug te zijn", zei Kompany. "Ik ben hier begonnen op mijn zes jaar. Het veld waar ik mijn eerste training heb gegeven, is ook het veld waarop ik mijn allereerste wedstrijd heb gespeeld. Er komt heel veel nostalgie bij kijken, maar de toekomst is het belangrijkst. Ik ben naar hier gekomen om dingen te veranderen."

   

  "Ik heb de ambitie om kampioen te spelen, maar we moeten een grote sprong maken ten opzichte van vorig jaar. Vorig seizoen eindigde Anderlecht als zesde, dus dat betekent dat er vijf clubs beter waren. Maar ik heb er een goed gevoel bij, ik geloof er echt in."

   

  Kompany vroeg de supporters nog om de ploeg als één blok te steunen. "Na de nederlagen van vorig jaar, weet iedereen weer hoe goed het voelt om te winnen. We gaan er alles aan doen om opnieuw te winnen, maar dan hebben we wel de steun van de supporters nodig."

   

  Veel nieuwe gezichten kregen de supporters nog niet te zien. Enkel Michel Vlap viel te bewonderen tijdens de opwarming op het veld. Samir Nasri ontbrak door griep. Er was ook geen spoor te bekennen van Kara Mbodj: de Senegalese verdediger is zijn plek kwijt aan Kompany en zoekt een oplossing in het Midden-Oosten, vermoedelijk in Qatar. "Enkel officieel is hij nog niet weg", zegt sportieve baas Michael Verschueren in Het Laatste Nieuws.

  Sfeerbeelden van de fandag: