Winter in de Alpen: dak van de Tour ligt onder een sneeuwtapijt

  De top van de Col de l'Iseran.

  Met een hoogte van 2.770 meter is de top van de Col de l'Iseran dit jaar het hoogste punt van de Ronde van Frankrijk. Voorlopig is er nog geen sprake van zomer in de Alpen, meer zelfs: er ligt een sneeuwtapijt op de l'Iseran. 

  De Col de l'Iseran, waar de Souvenir Henri Desgrange wordt uitgedeeld, krijgen de Tour-renners onder de wielen geschoven in de 19e rit tussen Sain-Jean-de-Maurienne en Tignes. Het is de voorlaatste rit van een loodzwaar drieluik in de Alpen.

   

  Het is voorlopig nog erg koud op de top van de klim. De zomerse temperaturen die de renners nu krijgen, hebben er plaats gemaakt voor vrieskoude en een sneeuwtapijt. De sneeuw blijft wel (nog) niet liggen op de wegen.

  De Col de l'Iseran ligt onder een sneeuwtapijt: