• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  "Julian (Alaphilippe) wil de Ronde van Vlaanderen graag rijden...en dus winnen"

  Julian en Franck Alaphilippe na de aankomst.

  Franck Alaphilippe is de neef van geletruidrager Julian Alaphilippe. Franck werkt voor organisator ASO in de Ronde van Frankrijk, maar als het van Patrick Lefevere afhangt, ruilt hij die rol binnenkort misschien in om voltijds trainer te zijn van het Franse goudhaantje. "Vive Le Vélo" zocht Franck Alaphilippe op voor een gesprek.

  Jobaanbieding van Lefevere

  In de jaren 80 ambieerde Franck Alaphilippe zelf een carrière als profrenner, maar gezondheidsproblemen fnuikten die ambities. Nu werkt hij als chauffeur voor Tour-organisator ASO. Daarnaast staat hij Julian Alaphilippe ook bij met raad en daad. Het huidige succes is genieten. Voor beiden.

   

  "Het doel van Julian voor de Tour 2019 was een etappe winnen en de gele trui dragen. Hij is het geel kwijt geraakt voor 14 juli (de Franse nationale feestdag), maar heeft hem 13 juli teruggegrepen. Dat is een fantastisch moment voor hem", vertelde Frank.

   

  Aan onze reporter Sammy Neyrinck vertrouwde ploegmanager Patrick Lefevere van Deceuninckx - Quick Step toe dat hij Franck heeft voorgesteld om voltijds trainer te worden van zijn neef. "Dat weet ik niet. Misschien wel", reageert Frank eerste wat ontwijkend.

   

  Om dan enthousiaster te worden. "Natuurlijk zou ik daar zin in hebben. Hoe meer ik Julian kan helpen en hoe dichter ik bij hem kan staan, hoe beter. Ook voor Julian. Als het ooit tot een permanente samenwerking komt, dan zou dat goed zijn."

  Hoe meer ik Julian kan helpen en hoe dichter ik bij hem kan staan, hoe beter. Ook voor Julian. Als het ooit tot een permanente samenwerking komt, dan zou dat goed zijn.

  Verlangen naar de Ronde van Vlaanderen

  Julian Alaphilippe is een renner naar het hart van vele wielerfans. Aanvallend en altijd hongerig. "Hij is een jongen vol levensvreugde. Vol kracht. Dat zie je aan zijn resultaten. Hij is in het leven zoals in de koers."

   

  Vraag is waar die honger in de toekomst nog zal leiden? "Na de Tour denkt hij vooral aan de Ronde van Lombardije, maar hij wil ook zo snel mogelijk starten in de Ronde van Vlaanderen. Ik weet niet of hij de Ronde ook kan winnen, maar het is een koers waar hij naar verlangt. En als Julian een koers graag wil rijden, wil hij die koers ook graag winnen", zegt Franck Alaphilippe.

   

  "Of hij het klassieke werk zou kunnen combineren met grote rondes? Dat weet ik niet. Er zijn al renners die dat gedaan hebben. Momenteel ontwikkelt hij zich in wat hij het beste kan. Maar misschien kan hij ooit wel een goed klassement rijden in een grote ronde als hij daar zijn project van maakt."

  Bekijk de reportage over Franck Alaphilippe