Goffin duikt opnieuw top 20 in, Djokovic blijft nr.1 met straat voorsprong

  Novak Djokovic blijft de dag na Wimbledon weinig verrassend op nummer 1 staan in de ATP-ranking. Bij de vrouwen blijft Ashleigh Barty op haar troon zitten. David Goffin stijgt vijf plaatsen en is nu nummer 18.

  Goffin keert terug in top 20

  De 32- jarige Novak Djokovic ziet zijn prestatie tegen Roger Federer in een schitterende Wimbledon-finale beloond met een versteviging van zijn eerste plaats op de ATP-ranking. Met 12.415 punten houdt hij de Spanjaard Rafael Nadal (7.945 ptn) en de Zwitser Roger Federer (7.460 ptn) af.

   

  Grootste stijger in de bovenste regionen is de Spanjaard Roberto Bautista Agut. Hij komt na zijn verloren halve finale tegen Djokovic uit op plaats 13. David Goffin (1.860 ptn) stijgt vijf plaatsen naar plek achttien.

  Barty op 1, Halep stijgt naar plaats 4

  Bij de vrouwen voert de Australische Ashleigh Barty nog altijd de WTA-ranking aan. Barty sneuvelde in Londen in de achtste finales tegen de Amerikaanse Alison Riske, maar blijft de nummer 1 met 6.605 punten. De Japanse Naomi Osaka (6.257 ptn), die er meteen uit lag op Wimbledon, en de Tsjechische Karolina Pliskova (6.055 ptn) maken het podium vol.

   

  Wimbledon-winnares Simona Halep (5.933 ptn) stijgt drie plaatsen en houdt als vierde de Nederlandse Kiki Bertens (5.130 ptn) af, die een plaats moet inleveren. Verliezend finaliste Serena Williams is negende.

   

  Elise Mertens blijft status quo op plaats 21. Op de dubbelranking stijgt ze wel naar plaats 4. Alison Van Uytvanck zakt naar de 64e plaats. Kirsten Flipkens moet vier plaatsen inleveren en komt uit op de 107e stek. Yanina Wickmayer daalt naar plaats 157.