• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Woods excuseert zich voor valpartij Thomas: "Het was mijn schuld"

  Michael Woods excuseert zich bij Geraint Thomas voor de valpartij.

  Michael Woods heeft bij de start van de negende rit zijn excuses aangeboden bij Geraint Thomas. De renner van  EF Education First viel gisteren in de finale en bracht zo ook Thomas ten val. "Ik voel me verantwoordelijk. Ik viel en jammer genoeg zat Team Ineos vlak achter mij", zei Woods aan Cycling Weekly.

  Het was even schrikken voor Geraint Thomas gisteren: de eindwinnaar van vorig jaar ging in de finale plots onderuit. Z'n ploegmaats brachten hem vliegensvlug weer in het peloton en uiteindelijk verloor Thomas enkel tijd op Alaphilippe en Pinot.

   

  Michael Woods ging als eerste onderuit en voelde zich schuldig voor de valpartij van Thomas. "Die val was mijn schuld, ongeacht de omstandigheden. Jammer genoeg zat Team Ineos vlak achter mij."

   

  Gelukkig bleef de averij beperkt. De fiets van Gianni Moscon was het grootste slachtoffer en brak in tweeën. Toch zat Woods er mee in zijn maag. "Ik vind het niet fijn dat ik iemand anders z'n wedstrijd beïnvloed heb. Ik ga Thomas opzoeken en m'n excuses aanbieden."

   

  Woods kan z'n klassementsambities wel opbergen na de ongelukkige val van gisteren. De Canadees verloor bijna een kwartier. "Ik ben niet echt ontgoocheld dat ik niet meer mee doe voor het klassement. We zijn hier voor ritzeges en om Rigoberto Uran te steunen", zei Woods aan Cycling Weekly.

  Thomas en z'n Ineos-ploegmaats gaan onderuit:

  Woods rijdt als 32-jarige z'n eerste Tour: