• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Vettel biedt zijn excuses aan: "Crash met Verstappen was mijn fout"

  Sebastian Vettel en Max Verstappen

  Vettel kan de crash met Verstappen niet vermijden.

  De GP van Groot-Brittannië is op een sisser uitgedraaid voor Sebastian Vettel. Dankzij een goeie strategie en een safety car leek Vettel op weg naar het podium, maar een crash met Verstappen besliste daar anders over.

  Het duel tussen Max Verstappen en Sebastian Vettel ontspoorde toen de Duitser probeerde om Verstappen weer in te halen. Hij schatte de bewegingen verkeerd in en reed Verstappen pardoes langs achteren aan. Door de schade eindigde Vettel pas op de 16e plaats.

   

  "Ik dacht dat er plaats zou komen aan de binnenkant van de bocht, maar dat was niet het geval", doet Vettel het verhaal. "Ik zat hem te dicht op de hielen en kon de aanrijding niet meer vermijden. Het is volledig mijn fout."

   

  De kansen van Verstappen op het podium waren gaan vliegen. "Ik ben niet kwaad, maar wel ontgoocheld", zei de Nederlander. "Het was racen op de limiet en Seb deed het niet met opzet. Hij heeft ook meteen na de race zijn excuses aangeboden en daar heb ik respect voor."

  Bekijk de aanrijding tussen Vettel en Verstappen

  Vettel biedt zijn excuses aan aan Verstappen