Van der Poel: "Heb alles van de Tour gezien, maar niet met pijn in het hart"

  Mathieu van der Poel

  Mathieu van der Poel volgt de Tour op de voet.

  Mathieu van der Poel was een van de smaakmakers van het voorjaar, maar in de Tour blinkt hij uit door afwezigheid. Van der Poel zet in de zomer alles op het mountainbike, maar dat betekent niet dat de Tour hem loslaat. "Er waren enkele aankomsten waarvan ik dacht: hier had ik ook willen rijden."

  Sporza zocht Mathieu van der Poel op tijdens de Wereldbekermanche mountainbike in Les Gets, ver weg van het gewoel van de Tour de France. "Ik ben een van de zovelen die het volgt. Ik heb al naar elke etappe gekeken op tv. Maar het kriebelt niet."

   

  "Er waren uiteraard al een paar aankomsten, waarvan ik dacht: daar had ik ook willen rijden. Maar ik bekijk het niet met pijn in mijn hart."

   

  Volgens zijn opa Raymond Poulidor - die wel aanwezig is in de Tour - zal Van der Poel over 2 jaar wel aan de start staan. "Volgend jaar is sowieso uitgesloten, want dat valt niet te combineren met de Olympische Spelen. Het jaar nadien zou ik dan wel iets meer op de weg kunnen focussen. Op dit moment zou ik een medaille op de Spelen ook verkiezen boven een gele trui."

  Op dit moment zou ik een medaille op de Spelen verkiezen boven een gele trui

  "Ik zie Van Aert nog wel een rit winnen"

  De Belgen kleurden de eerste Tourweek, met onder meer zeges voor Thomas De Gendt en Dylan Teuns, maar ook met andere uitblinkende landgenoten. "De Belgen zijn goed bezig", stelt ook Nederlander Van der Poel vast.

   

  "Ik was vooral onder de indruk van De Gendt. Wat hij deed, is heel straf, omdat ik weet hoe moeilijk het is om voor zo'n peloton uit te rijden. En Teuns op La Planche des Belles Filles was natuurlijk ook indrukwekkend."

   

  "Wout van Aert is dan weer heel constant. Ik zie hem nog wel een rit winnen in deze Tour. Hij zal die tijdrit in Pau zeker aangestipt hebben, maar een overgangsrit zou hij ook moeten aankunnen."