• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Slotrace Formule E in NY: titel voor Vergne, punten voor Vandoorne

  Jean-Eric Vergne

  Jean-Eric Vergne verlengde zijn titel in New York.

  Jean-Eric Vergne is er als eerste in geslaagd om de wereldtitel Formule E met succes te verdedigen. De Fransman had in de slotrace genoeg aan de 7e plaats om zijn titel te verlengen. Stoffel Vandoorne besloot zijn debuutseizoen in de Formule E met een achtste plaats en wat punten.

  Gisteren had Vergne door pech zijn wereldtitel niet kunnen veiligstellen, maar in de tweede race in New York zondag liet hij de kaas niet meer van zijn brood eten. Hij reed een verstandige race, vermeed risico's en kon met zijn 7e plaats een nieuwe titel vieren.

   

  Stoffel Vandoorne had de vijfde plaats afgedwongen op de startgrid en rukte tijdens de wedstrijd even op naar plaats 4. Maar in het tweede deel van de wedstrijd bleek zijn HWA niet de snelste auto. Hij zakte terug naar plaats 10, maar door de aanrijding in de slotronde tussen Evans en Di Grassi eindigde Vandoorne als 8e.

   

  De overwinning in de slotrace was voor de Nederlander Robin Frijns. Die andere Belg, Jérôme D'Ambrosio, raakte niet in de top 10. Zo zakt D'Ambrosio in de laatste race nog uit de top 10 in de WK-stand. Vandoorne beëindigt zijn debuutseizoen op de 16e plaats. 

  Een verdedigende actie van Stoffel Vandoorne