• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Ontgoochelde Benoot: "2e, dat is de 1e verliezer"

  Tiesj Benoot

  Als "troostprijs" kreeg Tiesj Benoot wel de Prijs voor de Strijdlust.

  Tiesj Benoot had bijna zijn 2e profzege te pakken, maar in Brioude bleek de Zuid-Afrikaan Daryl Impey toch een stukje sneller. "Ik wist al wat er zou gebeuren in de sprint tegen Impey."

  "Het was een kutsituatie", vat Tiesj Benoot de finale samen. "Door Roche eraf te rijden, heb ik mezelf geflikt. Ik wou hem daarna nog laten terugkomen, maar die groep met Naesen en Stuyven kwam dan ook dichter, dus heb ik toch maar niet gewacht."

   

  "Tegen Impey in de sprint wist ik al wat er zou gebeuren. Ik heb nog geprobeerd om hem vast te zetten. Ik deed er alles aan, ook al wist ik dat het moeilijk zou zijn. Maar ja, de 2e is de 1e verliezer, zeggen ze."

   

  Impey leek op de slothelling nochtans in een geslagen positie te zitten. "Ik was weg met Roche, terwijl Tratnik achter ons aan de rekker hing. Ik kwam boven en zag iemand met een wit truitje achter mij. "Hé?", dacht ik. Dat was Impey. Die moet een sterke laatste kilometer gereden hebben. Hij was dus ook sterk en verdiende het zeker ook."

   

  Benoot heeft zich wel opnieuw in deze Tour de France geknokt. "Ik zat even geblokkeerd, maar nu heb ik mijn goeie benen terug. Daar ben ik tevreden om. De hele ploeg rijdt goed en de Tour is nog lang", klinkt het hoopvol.

  Stuyven: "Niet slim van Benoot om te tonen dat hij zo sterk was"

  Jasper Stuyven zat mee in de vlucht, maar kon uiteindelijk niet strijden voor de overwinning. “Alles ging goed, maar op de beklimming was het gewoon tempo rijden voor mij. Impey profiteerde goed denk ik, maar ik weet ook dat ik mezelf dood doe als ik uit m’n ritme raak. Ik moest gewoon tempo rijden. Het was slim gezien van Impey, maar ik kon niet echt iets anders doen."

   

  Stuyven was kritisch voor de wedstrijd van medevluchter Benoot. “Ik denk dat Benoot de sterkste was van de ontsnapping, maar het was niet zo slim om op die steile col na 30 kilometer al te laten zien dat hij zo sterk was. Daar heeft hij zich iets te opvallend gedragen.”

   

  Het was opvallend vroeg hommeles in de vluchtersgroep. “Ik wou zelf redelijk vroeg gaan met Oliver, maar Clarke besloot om nog vroeger te gaan. En dan reed Pöstlberger weg in de afdaling. Het ging goed, maar op het einde niet. Het is een grote gemiste kans, ik denk niet echt dat er nog zo’n mogelijkheid komt.”

   

  "Ik had wel vertrouwen, omdat ik weet dat ik na een ontsnapping wel bij de sterkere mannen hoor. Maar een beklimming blijft een beklimming en als er sterkere jongens zijn die lichter zijn, dan moet je het daartegen afleggen."

  Naesen: "Geprobeerd om een Belg te laten winnen"

  Net als Benoot en Stuyven mengde ook Oliver Naesen zich in de debatten, maar ook hij kon niet voor een tweede Belgische ritzege op rij zorgen. “Jammer, ik had met Jasper en Tiesj gesproken om een Belg te proberen laten winnen. Het was zeker niet gemakkelijk, jammer genoeg is het niet gelukt.”

   

  “Ik hoopte dat Tiesj ging denken dat hij Impey niet kon kloppen in de sprint en niet zou meerijden. Dat was de enige hoop van Jasper en mij. Maar het was ons niet gegund. Tiesj reed er iedereen af, enkel Impey niet en da's natuurlijk een sprinter hé.”

   

  “Op die laatste klim heb ik m’n eigen tempo gereden. Ik heb proberen aan te klampen op het steile eerste stuk. Toen ik gelost was, ben ik zo rap mogelijk blijven rijden met Jasper. Impey sprong weg van ons omdat hij beter was.”