Paulien Couckuyt is Europees beloftekampioen op de 400 meter horden

  Paulien Couckuyt

  Paulien Couckuyt liep een persoonlijk record in de finale.

  Paulien Couckuyt heeft zich in Zweden tot Europees beloftekampioen op de 400 meter horden gekroond. In de spannende finale was een persoonlijk record van 56"17 net voldoende voor de gouden medaille.

  De Italiaanse Linda Olivieri leek op weg naar de gouden medaille, maar in de laatste meters sputterde haar motor. Couckuyt rook bloed, vertraagde niet en toen Olivieri ook nog struikelde ging onze landgenote haar net voorbij op de finish.

   

  De 22-jarige Couckuyt verpulverde haar persoonlijk record: 56"17. Haar vorig persoonlijk record bedroeg 57"11. Ze bleef wel nog 17 honderdste van een seconde boven de limiet voor het WK in Doha.

   

  "Dit is echt niet te geloven. In de laatste rechte lijn had ik enkel oog voor de finish. De enige gedachte in mijn hoofd was dat ik Olivieri nog kon inhalen", vertelt Couckuyt. "Ik was gekomen voor de gouden medaille en het voelt fantastisch om die te winnen."

  Bekijk de spannende ontknoping van de finale

  Podium op de 400 meter horden
  1. Paulien Couckuyt  in 56"17
  2. Linda Olivieri (Ita) 56"22
  3. Yasmin Giger (Zwi) 56"37