Ga naar de inhoud
Finale
Algerije Senegal 1-0
1/2e finales
Senegal Tunesië 1-0 (n.v.)
Algerije Nigeria 2-1
1/4e finales
Senegal Benin 1-0
Madagaskar Tunesië 0-3
Nigeria Zuid-Afrika 2-1
Ivoorkust Algerije 1-1 (pen: 3-4)
1/8e finales
Marokko Benin 1-1 (pen: 1-4)
Oeganda Senegal 0-1
Nigeria Kameroen 3-2
Egypte Zuid-Afrika 0-1
Madagaskar Congo 2-2 (pen: 4-2)
Algerije Guinee 3-0
Mali Ivoorkust 0-1
Ghana Tunesië 1-1 (pen: 4-5)

Owngoal van Bronn brengt Senegal in finale van de Afrika Cup

 zo 14 juli 2019 20:56
Vreugde bij Senegal, verdriet bij Tunesië.

Na een halve finale vol drama heeft Senegal zich geplaatst voor de finale van de Afrika Cup. Beide landen misten na de rust een penalty. Een owngoal van Dylan Bronn (Gent) in de verlengingen bracht die de beslissing: 1-0.

Senegal en Tunesië hebben een echte thriller geserveerd in de eerste halve finale van de Afrika Cup in Caïro. Het begon vooral na de rust toen eerst Tunesië een strafschop miste en 8 minuten later ook Senegal niet kon scoren vanaf de stip.

 

In de extra tijd ging de bal opnieuw op de stip voor Tunesië. Maar toen de scheidsrechter door de VAR gevraagd werd om de beelden te bekijken, veranderde hij zijn beslissing. Zo kregen we verlengingen en daarin kregen we meer drama.

 

Daarin speelde Dylan Bronn de ongelukkige hoofdrol. De Tunesische doelman Hassen duwde een voorzet tegen het hoofd van Bronn en zo hobbelde de bal in doel voor de 1-0. Zo bereikte Senegal voor het eerst sinds 2002 de finale van de Afrika Cup. Toen verloor het van Kameroen.

Bekijk de ongelukkige owngoal van Bronn

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Dylan Bronn heeft de bal net tegen zich gekregen voor een owngoal.