• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Gajser crost naar zijn 7e overwinning op een rij

  Tim Gajser

  Tim Gajser springt ook op het circuit van Semarang naar de zege.

  In het WK motorcross blijft de Sloveen Tim Gajser de zeges opstapelen. In de Grote Prijs van Azië boekte de Hondarijder al zijn 8e overwinning van het seizoen, zijn 7e op een rij. Jeremy Van Horebeek werd 7e.

  Tim Gajser rijdt de jongste weken iedereen naar huis in de MXGP. Ook een lichte enkelblessure, opgelopen tijdens de trainingen, hield hem niet tegen op het Semarangcircuit in Indonesië.

   

  De 22-jarige Hondacrosser won beide manches van de 12e Grote Prijs van 2019. 8 keer stond hij op het hoogste schavot dit seizoen, waarvan 7 keer in de laatste 7 manches.

   

  In de GP van Azië bleef Gajser de Zwitsers Tonus en Seewer (Yamaha) voor. Jeremy Van Horebeek (Honda) finishte op de 7e plek. Een misser op het wasbord in de 2e reeks kostte hem een betere uitslag.

   

  Over 2 weken is er de cross in Tsjechië, daarna strijkt het WK in ons land neer. Op 4 augustus staat in Lommel de GP van België op het programma.

  Uitslag MXGP Azië
  1. Tim Gajser (Svn) Honda
  2. Arnaud Tonus (Zwi) Yamaha
  3. Jeremy Seewer (Zwi) Yamaha
  4. Glenn Coldenhoff (Ned) KTM
  5. Max Anstie (GBr) KTM
  6. Arminas Jasikonos (Lit) Husqvarna
  7. Jeremy Van Horebeek Honda
  8. Gautier Paulin (Fra) Yamaha
  9. Ivo Monticelli (Ita) KTM
  10. Pauls Jonass (Let) Husqvarne

  MX2: 2 Belgen in de top 10

  In de MX2-klasse ging de zege weinig verrassend opnieuw naar wereldkampioen en WK-leider Jorge Prado (KTM) uit Spanje. Brent Van Doninck (Honda) en Jago Geerts (Yamaha) eindigden in de top 10: Van Doninck werd 8e, Geerts 9e.