• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Assistent-coach Leye: "Werken met Michel is werken met de top"

  Mbaye Leye & Michel Preud'homme

  Mbaye Leye kijkt ernaar uit om te leren van hoofdcoach Michel Preud'homme.

  Mbaye Leye is komend seizoen geen voetballer meer, maar gaat aan de slag als assistent-coach onder Michel Preud'homme bij Standard. "Ik ben fier om te mogen werken met Preud'homme", vertelt Leye.

  "Werken met Michel is werken met de top"

  Het komende seizoen zien we bij Standard het duo Preud'homme-Leye aan de kant van het veld. De ex-speler van onder meer Zulte Waregem, KAA Gent, Standard, Lokeren, Eupen en Moeskroen hing zijn voetbalschoenen eind vorig seizoen aan de haak en koos voor een functie als assistent-trainer van Preud'homme in Luik. 

   

  "Het is een goede kans voor mij", opent Leye in een interview voor Sportweekend. "Ik ben fier om samen met Preud'homme te mogen werken, toch dé naam in België. Ik doe alles voor deze job, ik ben blij om met hem te kunnen samenwerken."

   

  "Of Michel een moeilijke mens is? "Neen, neen, neen", antwoordt Leye resoluut. "Hij is een leuke mens. Ik denk dat de Michel van tijdens de wedstrijd en de alledaagse Michel helemaal anders is. De dag van de wedstrijd draait het om winnen. Zo ben ik ook."

   

  Leye begint onder Preud'homme meteen op het hogere niveau. "Dat is niet zo moeilijk. Ik moet alles doen voor Michel en daar heb ik de competenties voor. Ik heb geen twijfels voor deze job. Standard is nog altijd de beste ploeg hier in België en werken met Michel is werken met de top. Dan kan je zoveel leren."

   

  "Of ik nog zou meekunnen op dit niveau? Neen, het was tijd voor mij om te stoppen. Nu heb ik een nieuwe kans in een nieuwe carrière", aldus Mbaye Leye.

  Bekijk het volledige interview met Leye