• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Kajakbond bekijkt olympische deelname voor Peters en Sikkens in K2 na Europees goud

  Artuur Peters en Bram Sikkens

  Artuur Peters en Bram Sikkens.

  Artuur Peters en Bram Sikkens kroonden zich zaterdag in de K2 1000m tot Europese kampioen bij de U23. De technische staf bekijkt na het succes of het duo op een olympische deelname kan mikken.

  Technisch directeur kajak Bob Maesen en coach Carlos Prendes wilden na de recente resultaten in de K1 van Peters en de knappe prestaties van belofte Sikkens een K2 uittesten. Dat werd dus een succes, en de technische staf bekijkt of Peters en Sikkens op een olympische deelnamen kunnen mikken.

   

  Maesen beseft dat naast het olympische project op de K1 1000m, dat op maat van Artuur Peters werd uitgetekend, zich nu een nieuw traject aandient waarmee zijn atleten op een olympische deelname kunnen mikken.

   

  "We zullen de komende dagen de vooropgestelde criteria en de kansen van dit duo om zich te plaatsen voor de Spelen evalueren in functie van dit knappe EK-resultaat. De kans bestaat dat Bram Sikkens, die tot nu toe vooral op de 500m presteerde, zich in het komend WK voor senioren gaat focussen op de olympische afstand en het WK U23 dus links laat liggen."

   

  "We zullen dan ook beslissen of Artuur Peters de K1 1000m met de K2 1000m kan combineren. Zulke keuzes moeten maken is in zo'n pre-olympisch jaar in elk geval een welgekomen luxeprobleem", besluit een erg tevreden Maesen.