• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  De Marchi verlaat Tour na akelige val: "Meerdere breuken opgelopen"

  CCC is na Patrick Bevin een 2e mannetje kwijt in de Tour de France. Alessandro De Marchi kwam vroeg in de 9e etappe ten val en moest met een ambulance afgevoerd worden. In het ziekenhuis bleek dat de Italiaan z'n linkersleutelbeen gebroken heeft en ook een ribbreuk opliep.

  Alessandro De Marchi was gisteren nog de laatste vluchter die Thomas De Gendt kon volgen in zijn triomftocht. Een dag later ziet hij zijn Tour eindigen ergens in de buitenwijken van Saint-Etienne.

   

  De Marchi bleef languit uitgestrekt liggen op het asfalt, wat het ergste deed vermoeden. Maar CCC kwam snel met geruststellend nieuws: "Hij is altijd bij bewustzijn geweest. Hij heeft wel diepe wonden in zijn gezicht en wordt nu naar het ziekenhuis afgevoerd om te kijken of hij niets gebroken heeft."

   

  In het ziekenhuis bleek de schade toch behoorlijk groot. Vooral z'n linkerkant ving de klap op, zo maakte CCC bekend: "Hij heeft z'n sleutelbeen gebroken en naast een ribbreuk ook een longkneuzing met een kleine klaplong opgelopen." 

   

  "Hij zal de komende 24 tot 48 uur onder observatie gehouden worden. Dan zal ook beslist worden of een operatie aan z'n sleutelbeen nodig is", zegt CCC-teamdokter Max Testa. "Een eventuele operatie zal zijn revalidatie verlengen, maar hij is zeker 3 tot 4 weken buiten strijd."

  Voor De Marchi is z'n opgave een grote ontgoocheling. "Ik vind het heel jammer dat ik de Tour moet verlaten zonder ritzege. Dat was mijn grote doel. Het is de eerste keer dat ik een grote ronde niet zal uitrijden, dat is toch een ontgoocheling. Ik heb wel geluk dat mijn blessures niet nog erger zijn."

  De val van De Marchi