Ga naar de inhoud

Wellens: "De Gendt kan bolletjestrui overnemen en houden tot in Parijs"

 zo 14 juli 2019 09:54
Tim Wellens en Thomas De Gendt
Thomas De Gendt werkt voor Tim Wellens op La Planche des Belles Filles.

Tim Wellens staat ook na de achtste Tourrit nog steeds in de bollen, maar hij voelt intussen wel de hete adem van kamergenoot Thomas De Gendt. Die is na z'n indrukwekkende ritzege genaderd tot op 6 punten. "We proberen de meeste bergpunten per kamer te pakken."

"Hij gaat nog mooie dingen laten zien"

Geen ploegmaat die Thomas De Gendt zo goed kent als Tim Wellens, maar toch was ook hij onder de indruk van z'n straffe zegetocht naar Saint-Etienne.

 

"Het plan was om mee te gaan in de ontsnapping. Toen Thomas in de vlucht zat, was dat een ideale situatie. Ik denk eerlijk gezegd dat niemand verwacht had dat Thomas zo indrukwekkend naar de overwinning zou fietsen", reageert de leider in het bergklassment.

 

"Ik zat in de gruppetto en daar werd gezegd hoe indrukwekkend het was en hoe hard Thomas aan het rijden was. Het feit dat hij het nog afmaakt, is nog zoveel indrukwekkender."

 

"Het is leuk dat er nog 2 weken komen. Ik denk dat Thomas nog veel mooie dingen zal laten zien."

"Helemaal geen probleem mee"

Met 4 landgenoten in de top 5 kleurt het bergklassement in de Tour voorlopig stevig Belgisch. Thomas De Gendt is intussen tot op amper 6 punten genaderd van Tim Wellens.

 

"We proberen de meeste bergpunten per kamer te pakken. Thomas heeft laten zien dat hij over erg goede benen beschikt. Ik denk dat hij wel in staat is om de bolletjestrui over te nemen en te houden tot in Parijs. Ik denk dat dat de nieuwe doelstelling moet zijn", stelt Wellens, die er geen probleem mee zou hebben om zijn trui te moeten afgeven aan De Gendt.

 

"Nee, helemaal niet. In de rit naar La Planche des Belles Filles offerde Thomas zich op voor mij. Als hij daar zelf wat punten genomen had, dan had hij nu al de bolletjestrui. Ik heb er helemaal geen problemen mee om hem zo goed mogelijk te helpen."

VIDEO: Interview Tim Wellens na rit 8

"De meest succesvolle bollenkamer"

Het duo Wellens-De Gendt heeft het merendeel van de hellingen in de Tour voor zijn rekening genomen. Op 17 van de 29 cols kwam een van de twee Lotto-renners als eerste boven.

 

"Zo worden we de meest succesvolle bollenkamer in de Tour", reageert De Gendt in Vive le vélo. "We doen ons best om de bergtrui zo lang mogelijk in ons bezit te houden. Als ik mee op de kop rijd, pak ik de punten. En als Tim aanvalt, is het aan hem om te sprokkelen."

bergklassement tour de france

naampuntenploeg
1
Romain Bardet
86
AG2R La MondialeALM
2
Egan Bernal
78
Team INEOSINS
3
Tim Wellens
75
Lotto - SoudalLTS
4
Damiano Caruso
67
Bahrain - MeridaTBM
5
Vincenzo Nibali
59
Bahrain - MeridaTBM
6
Simon Yates
59
Mitchelton - ScottMTS
7
Nairo Quintana
58
Movistar TeamMOV
8
Alexey Lutsenko
45
Astana Pro TeamAST
9
Steven Kruijswijk
44
Team Jumbo - VismaTJV
10
Mikel Landa
42
Movistar TeamMOV