• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  KBVB tekent derdenverzet aan: herziet de rechter zijn beslissing?

  De hoofdzetel van de Belgische voetbalbond.

  De Belgische voetbalbond heeft beslist om derdenverzet aan te tekenen tegen de uitspraak van de Brusselse rechtbank van eerste aanleg. Als de rechter de bond gehoord heeft, kan hij zijn uitspraak herzien.

  Kunt u nog volgen? Eerder deze week besliste het BAS dat KV Mechelen en Waasland-Beveren niet kunnen degraderen. Het BAS sprak zich nog niet uit over de grond van de zaak, maar liet in een tussentijds vonnis al weten dat degradatie niet kan opgelegd worden. Andere straffen zijn wel nog mogelijk.

   

  Beerschot ging daar niet mee akkoord en stapte naar de Brusselse rechtbank van eerste aanleg. Die besliste dat de voetbalbond en de Pro League moeten wachten met de nieuwe competitie tot het BAS zijn finale oordeel heeft geveld.

   

  Daarmee kwam de start van de competitie in het gedrang, want het BAS heeft tot eind augustus om over het volledige dossier te oordelen. Maar de voetbalbond KBVB tekent nu derdenverzet aan.

   

  Door dat verzet wordt de voetbalbond betrokken partij en kan de bond gehoord worden door de rechter. Daarna moet de rechter beslissen of hij terugkomt op zijn eerste uitspraak. Voorlopig is de competitiestart nog altijd uitgesteld.