• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  "Eikel" Groenewegen: "Ik kan Van Aert misschien nog leren jumpen"

  Ritwinnaar Dylan Groenewegen.

  Dylan Groenewegen (26) heeft gisteren alle frustraties uit zijn lichaam getrapt. Groenewegen kwam in Brussel ten val, maar snelde op dag 7 wel naar de ritzege. Het leverde een opvallende tweet op van zijn partner, complimentjes richting Wout van Aert en een anekdote over hondje Binkie.

  "Ik heb haar gewaarschuwd"

  Partner Nine Storms stuurde gisteren na de ritzege van Dylan Groenewegen een opmerkelijke tweet de wereld in. "Eikel!!!! Ik ben net 2 dagen thuis", was haar boodschap aan manlief.

   

  "Ik heb haar gewaarschuwd", lachte Dylan Groenewegen in Vive le Vélo aan de tafel van Maarten Vangramberen. "Ik zei nog: ik voel me weer beter."

   

  "Vorig jaar had ik dat ook gezegd. Ik voelde me de eerste dagen niet goed genoeg en zei: als je me wil zien winnen, moet je naar hier komen. Nu hadden we een beetje hetzelfde gesprek."

   

  "Maar ze kon er helaas niet bij zijn. Ze moest thuis nog enkele dingen regelen. Of er nu ruzie in het huishouden is? Zeker niet."

  "Petje af voor Wout"

  Dylan Groenewegen kon in de sprintvoorbereiding rekenen op een uitmuntende Wout van Aert. "Er zit zo'n motor in, zo'n vermogen", zegt de Nederlander over zijn Belgische ploegmaat. "Hij werkt voor het eerst in onze sprinttrein. Maar hoe hij het vandaag (vrijdag, red) deed: petje af."

   

  Kan Van Aert binnenkort op een wederdienst rekenen? "Er zal vast wel een moment komen dat ik iets kan terugdoen. Ik zal geen kilometers bergop sleuren, maar ik kan wel een bidon halen of iets anders. Ik kan hem nog leren jumpen, zoals hij zelf zei."

   

  Ziet Dylan Groenewegen in Wout van Aert overigens een toekomstige groene trui? "Als groene trui moet je ook kunnen klimmen. Peter Sagan kan dat en Wout eigenlijk ook. In de toekomst zie ik hem wel meedoen. En Sagan is goed in jumpen, misschien kan ik Wout nog wat bijbrengen dat hij ook voor het groen die jumps kan doen."

  "We dachten: waar is die hond?"

  In het gesprek met Maarten Vangramberen kwam ook hondje Binkie ter sprake. In de Tour kon Dylan Groenewegen geen geel leeuwtje als leider veroveren, in Parijs-Nice lukte het hem wel. Tot groot jolijt van de kleine Binkie (of Kinky, zoals Bert De Backer na het gesprek zei).

   

  "Hij was meteen verliefd op het leeuwtje", becommentarieert Groenewegen de hilarische beelden van een dolgelukkige Binkie na Parijs-Nice. "Het was liefde op het eerste gezicht."

   

  "We waren naar een film aan het kijken en we dachten opeens: waar is die hond? We gingen naar de slaapkamer en daar was hij zijn behoefte aan het doen. Ik heb het knuffeltje nu weggeven aan mijn ouders."

  Het gesprek met Dylan Groenewegen bij Maarten Vangramberen: