• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Traditieclub Palermo speelt komend seizoen niet in Serie B, C, maar in Serie D

  Afgelopen mei werd de Siciliaanse club bestraft met degradatie vanwege financieel wanbeheer.

  US Palermo moet het nieuwe seizoen afwerken in de Serie D. De Italiaanse voetbalbond FIGC gaf geen gehoor aan een bezwaar van de tweedeklasser tegen een verplichte degradatie naar de Serie C, waardoor het team nog een klasse lager aan de bak moet.

  Afgelopen mei werd de Siciliaanse club bestraft met degradatie vanwege financieel wanbeheer tussen 2015 en 2018. Palermo, dat op dat moment bovenin de Serie B meedraaide, verloor twintig punten en moest ook een boete van 500.000 euro betalen.

   

  Palermo was vorig seizoen 3e geëindigd in de Italiaanse 2e klasse, maar moest toch degraderen. De club ging in beroep en met succes, al bijt het nu weer in een enorm zure citroen.

   

  Clubbestuurders Anastasio Morosi en Giovanni Giammarva kregen eerder in de affaire schorsingen van respectievelijk vijf en twee jaar. Die sancties zijn nadien teruggebracht tot drie en een jaar. Voormalig eigenaar Maurizio Zamparini werd eerder al vrijgesproken