• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Pechvogel Van Garderen verlaat de Tour: "Val was mijn eigen schuld"

  Tejay van Garderen reed de rit nog uit, maar moet opgeven.

  De Tour de France telt een 3e opgever. Na Patrick Bevin (CCC) en Nicolas Edet (Cofidis) moet ook Tejay van Garderen (EF Education First) de Ronde van Frankrijk verlaten. De Amerikaan kwam gisteren ten val en liep een handbreuk op.

  Als er gevallen wordt en Tejay van Garderen (30) ligt erbij, dan is het verdict meestal ernstig. Ook in deze Tour blijft pech de Amerikaan achtervolgen. In de slenteretappe van gisteren kwam Van Garderen al snel ten val.

   

  "Het was mijn eigen schuld", vertelt de Amerikaan, in 2012 en 2014 5e in de Tour. "Ik keek naar beneden omdat ik een papiertje aan mijn fiets zag wapperen. Vervolgens knalde ik op een verkeerseiland."

   

  Van Garderen reed de rit met een bebloed aangezicht en gescheurd shirt wel uit, maar liet zich na de aankomst onderzoeken. Het medische bulletin meldt een breuk van de linkerhand bij Van Garderen, die de Tour dan ook moet verlaten.

  Bekijk de val en achtervolging van Tejay van Garderen