• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Stuyven: "Ciccone is een hyperkineet, de Italiaanse Alaphilippe"

  Giulio Ciccone rijdt nu al twee dagen rond in de gele trui.

  Giulio Ciccone blinkt nu al twee dagen in de gele trui in de Ronde van Frankrijk. En de 24-jarige Italiaan van Trek-Segafredo is duidelijk niet van plan om zijn troon zomaar af te staan. "Hij zal wel nog even in het geel rondrijden", schat ploegmaat Jasper Stuyven.

  In het heuvelachtige Chieti ontdekte Giulio Ciccone zijn klimtalent. Het leverde hem al snel de bijnaam "de gekko van de Abruzzen" op, omdat hij overal op kan klauteren. Dat toonde hij al in de Giro, waar hij het bergklassement op zijn naam schreef.

   

  En ook op La Planche des Belles Filles zette hij zijn reputatie nog eens in de verf, goed voor de leidersplaats in de Ronde van Frankrijk. Maar hoelang zal het gele avontuur van de Italiaan nog duren?

   

  "Ciccone is nogal zenuwachtig met zijn gele trui", beaamt ploegmaat Jasper Stuyven. "Je kan hem de Italiaanse Alaphilippe noemen: hij heeft heel veel energie en zit nooit stil. Een hyperkineet zoals Alaphilippe dus."

   

  De Nederlander Bauke Mollema moet zijn jonge ploeggenoot af en toe zelfs intomen. "Hij is een goede klimmer, maar hij moet zich nog wat inhouden. Hij vliegt erin. Hij is een beetje een ADHD'er, die er het liefst al op de eerste klim vandoor wil gaan."

   

  "Hij heeft in elk geval de capaciteiten om het tot de Pyreneeën (tweede week, red) uit te zingen in de gele trui", schat Stuyven. "Met de benen die hij heeft en hoe hij momenteel bergop rijdt, denk ik dat hij wel nog even in de gele trui zal rondrijden."

  Tweet: