• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Vettel komt er (weer) niet aan te pas: "Ik voel de auto niet goed aan"

  Sebastian Vettel

  Sebastian Vettel kwam er niet aan te pas in Silverstone.

  Sebastian Vettel heeft geen goed gevoel overgehouden aan de kwalificaties van de GP van Groot-Brittannië. De Duitser moest tevreden zijn met de zesde plaats terwijl zijn ploegmaat Charles Leclerc bijna de pole pakte.

  Sebastian Vettel reed een teleurstellende zesde tijd in de laatste sessie van de kwalificaties en moest zelfs beide Red Bulls voorlaten. "Het zag er niet goed uit.  Ik kon moeilijk alles uit de auto halen", zei de Duitser. "Ik voelde de auto niet goed aan."

   

  "Ik zou competitiever moeten zijn tijdens de race van zondag, maar de afgelopen GP's lukt het mij niet om in één ronde het juiste gevoel te hebben. Daar worstel ik nog mee. Hier in Engeland is het ook heel wisselvallig en vandaag was niet mijn beste dag."

   

  Het is al de derde GP op een rij dat Vettel zijn jonge ploegmaat Charles Leclerc sneller ziet rijden in de kwalificaties. De viervoudige wereldkampioen heeft niet meer gewonnen sinds de GP van België in augustus vorig jaar. Is zijn positie als kopman van Ferrari aan het wankelen?