• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Prudhomme: "Renners als De Gendt schrijven wielergeschiedenis"

  Christian Prudhomme is vol lof over Thomas De Gendt.

  Ook Tour-baas Christian Prudhomme was onder de indruk van het solonummer van Thomas De Gendt. "Hij heeft iets buitengewoons gepresteerd."

  Christian Prudhomme was verrast dat De Gendt uit de greep van z'n achtervolgers kon blijven. "Enkele kilometers voor de laatste helling was ik ervan overtuigd dat ze tijdens de beklimming gegrepen zouden worden. Maar De Gendt heeft meteen aangevallen aan de voet, De Marchi achtergelaten en een goed tempo gereden", zegt de Tour-baas bij Renaat Schotte.


  "De Gendt heeft standgehouden, terwijl achter hem Alaphilippe voor de gele trui aan het strijden was en Pinot voor het klassement. Daar doe ik mijn hoed voor af. Het is een buitengewone prestatie. Het zijn renners als De Gendt die wielergeschiedenis schrijven, renners die durven hun kans te wagen. Dit is uitstekend nieuws voor De Gendt, maar ook voor het wielrennen."

  "Het zal hem vertrouwen geven om het nog meer te proberen. Misschien inspireert het ook andere renners om aan te vallen. Je kan het 20 keer proberen en soms lukt het dan ook. Als dat gebeurt, vergeet niemand het." 

   

  "De emoties die Eddy Merckx losweekte bij de Grand Départ in Brussel en in Binche waren bijzonder. Die emoties blijven ook vandaag aanwezig dankzij De Gendt en natuurlijk ook dankzij Alaphilippe en Pinot. Bravo Thomas De Gendt, ik hoop je snel opnieuw in een ontsnapping te zien.”

  Christian Prudhomme bij Renaat Schotte: