• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Philipsen: "Hoop komende jaren eerste sprinter van de ploeg te worden"

  Jasper Philipsen kan zijn mannetje wel staan in de sprint.

  Neoprof Jasper Philipsen (Team UAE) spurtte gisteren naar de vijfde plek tussen alle zwaargewichten. Ligt daar de toekomst voor de 21-jarige sneltrein? "We zullen zien hoe mijn evolutie verloopt",  blijft hij voorzichtig.

  Tussen de traditionele spurtbommen - Dylan Groenewegen, Peter Sagan, Caleb Ewan, Elia Viviani... - nestelde Jasper Philipsen zich gisteren op de vijfde plek in de sprintetappe naar Chalon-sur-Saône. En dat in zijn eerste jaar als prof. Hij moest eigenlijk Alexander Kristoff naar de finish loodsen, maar de Noor raakte zijn wiel kwijt. 

   

  Maar Philipsen vindt het nog te vroeg om de hiërarchie om te draaien. "Dit jaar is het zeker nog niet aan mij om de eerste sprinter van de ploeg te zijn. Ik hoop die positie de komende jaren wel af te dwingen. We zullen zien hoe mijn evolutie verloopt."

   

  Was het het laatste huzarenstukje van de 21-jarige landgenoot? Na de rustdag houdt het misschien op voor Philipsen. "Het zou kunnen dat ik dinsdag uit de Tour stap. Ik voel me in orde, maar er komen nog drie zware dagen. De vermoeidheid zal wel komen."