• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Bologna-coach Sinisa Mihajlovic krijgt ongelukkige diagnose: leukemie

  Sinisa Mihajlovic

  Sinisa Mihajlovic.

  Bologna-coach Sinisa Mihajlovic kreeg onlangs een vreselijke diagnose onder de neus geduwd: leukemie. "Het is agressief, maar we kunnen het verslaan", reageert Mihajlovic op een persconferentie. De coach zal tijdens zijn behandeling wel gewoon blijven werken als coach.

  Sinisa Mihajlovic werd in januari aangekondigd als coach van Bologna, waar hij Pippo Inzaghi opvolgde. Maar de coach tekende niet present tijdens de voorbereiding van de club. Enkele stemmetjes lieten zich al uit over een mogelijke ernstige ziekte van de Serviër. Nu schept hij duidelijkheid in een persconferentie, "Ik heb leukemie", klinkt het. 

   

  "Wanneer ik het nieuws kreeg, werd ik helemaal weggeblazen. Ik zat daar maar, dagenlang aan het wenen. Maar het waren geen tranen uit angst. Ik respecteer de ziekte en ik zal ze in de ogen kijken met de borst vooruit. Ik kan niet wachten om naar het ziekenhuis te gaan en het gevecht te starten."

   

  "Het is een agressieve ziekte, maar we kunnen het verslaan. Ik hoop dat wanneer ik deze oorlog heb gewonnen, ik erover kan praten en kan terugblikken op deze periode. Ik heb niets zomaar gekregen in dit leven. Ik moest vechten voor alles, dat zal ik nu ook doen", aldus Mihajlovic.

   

  Ook de club zelf reageerde: "Mihajlovic kan zijn werk voortzetten. Hij kan er niet mee leven als hij zijn spelers niet kon zeggen in welke positie ze moesten spelen of als ze iets verkeerd zouden doen."